България срещу Финландия за Купа „Дейвис” през 2013-а



23-10-2012 13:52 | Станко Димов

Финландия ще бъде съперник на България във двубой от втора група на зона Европа/Африка през 2013-а година. Това стана ясно преди минути, когато бе теглен жребият за двубоите догодина.

България ще има домакинско предимство в двубоя, който ще бъде в периода 1-3 февруари.

Както е известно България получи промоция да участва във втора група, след като спечели по безапелационен начин участието си в трета група тази година, когато победихме всичките си съперници на турнира в БНТЦ „Карлсберг” в Борисовата градина.

Финландия пък започна годината като част от Първа група, но не успя да задържи позицията си там, след като загуби решителния плейоф срещу Дания.

Голямата звезда на Финландия е Ярко Ниеминен, който към днешна дата е №43 в ранглистата на АТР. Ниеминен е на 31 години, играе с лява ръка. Най-сериозният си прогрес бележи през

В кариерата си до момента има 2 спечелени титли – в Сидни (2012) и Окланд (2006), както и цели 10 финала.

До момента България и Финландия са играли 3 пъти, винаги на клей, като нашите водят с 2:1 победи. Последната ни среща с финландците бе през 2005-а в Хелзинки, като България се наложи с 3:2 победи. В решителния пети мач победа за нашите изкова бургазлията Радослав Лукаев.

Ниеминен по всяка вероятност помни добре въпросните двубои, тъй като има дейно участие в тях. Левичарят печели и двата си мача на сингъл - срещу Илия Кушев и Лукаев, но в другите 3 дуела нашите момчета надделяват.

При нов успех на състава на България, на четвъртфиналите националите очакват победителя от двубоя Ирландия - Естония.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини