Роджър Федерер: Предстоят 3 луди седмици



23-10-2012 13:38 | Станко Димов

В понеделник вечер Роджър Федерер започна защитата на титлата си от турнира в Базел. Миналата година швейцарецът завърши сезона на изключително ниво, след като освен в Швейцария, спечели и турнирите в Париж („Мастърс 1000”) и Лондон (ATP World Tour Finals). Федерер е наясно, че този сезон ще му бъде повече от трудно да повтори постижението.

„Мисля, че е възможно, но ще бъде много трудно”, коментира световният №1. „Всичко зависи от това каква ще бъде програмата и кои ще бъдат съперниците ти. В този момент обаче това е моята цел – да спечеля и трите турнира. Преди всичко обаче трябва да мисля за Базел, след това ще видим”, каза швейцарецът.

Тази година обаче ще бъде още по-трудно, тъй като няма седмица пауза между турнирите в Париж и Лондон. Федерер има нужда от силен завършек на сезона, за да запази първата си позиция в света, която е застрашена от набиращия скорост Новак Джокович.

„Няма съмнение, че искам да играя силно на заключителния турнир в Лондон. Това ще бъде най-силният турнир до края на сезона. Изобщо това е едно най-големите предизвикателства в нашия спорт. Сега обаче трябва да мисля ден за ден, това е единственият начин да се справя добре в следващите 3 луди седмици”, коментира Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини