Великата Навратилова празнува рожден ден



18-10-2012 17:06 | Мара Калчева

56 години навърши днес, 18 октомври,  американската тенисистка Мартина Навратилова. На всички свои фенове, които я поздравиха в социалната мрежа Туитър, рожденичката благодари сърдечно.


Голямата шампионка е родена през 1956 г. в Прага (Чехия). Много късно започва професионалната си кариера – 1975 г., когато е на 19. Затова пък Навратилова успява да спечели осемнадесет турнира от Големия шлем на сингъл, тридесет и един – на двойки и десет – на смесени двойки. Така заработва 21,62 милиона долара от наградни фондове.


Мартина Навратилова е била начело на световната ранглиста на WTA в продължение на 332 седмици. По този показател тенисистката отстъпва само на Щефи Граф. Но в двубоите помежду им има равенство – 9:9 победи.


Известно е съперничеството на Мартина с друга легендарна тенисистка – Крис Евърт. Двете велики състезателки са излизали 80 пъти една срещу друга  на корта, като 55 от двубоите печели Мартина.


Понастоящем Навратилова участва в демонстративни мачове. Занимава се също с право-защитна и благотворителна дейност. По време на турнирите от Големия шлем се изявява като телевизионен коментатор и експерт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини