Шампион от "Девин Мастърс" заминава за Анталия



18-10-2012 11:20 | Станко Димов

Пламен Милушев, който през 2011 г. спечели първо място в групата на 18-годишните на турнира DEVIN MASTERS, заминава за Анталия с подкрепата на „Девин“ АД.

Състезателят на тенис клуб „Левски“ София, ще мери сили с повече от 64 участника в турнира на GD Tennis Academy, който е част от сериите Futures, с награден фонд от 10 хиляди долара.

Пламен Милушев започва да се занимава с тенис сравнително късно. Първите му тренировки са когато е на 9 години. Професионално се занимава с този спорт от 5 години. Треньор от началото на спортната му кариера е Константин Георгиев от ТК „Левски“.

Младата тенис надежда тренира и плуване до 12-годишна възраст, но в момента се е отдал изцяло на тениса. За пръв път стъпва на тенис кортовете заедно с баща си, който е любител тенисист.

До момента състезателят на ТК „Левски“ (София) е участвал в няколко силни национални и международни турнира за юноши и младежи. За най-големи успехи до момента смята победите в турнира DEVIN MASTERS през 2011 г. и на Държавното първенство до 18 години.

Благодарение на победата в Държавното първенство, получава и възможността да е част от представителния отбор на България. През юли месец участва в Европейското лично първенство за юноши и девойки в Клостерс, Швейцари, а след него бе част от отбора на България за Европейското отборно първенството в Чехия.

В края на миналата седмица участва отново на финал на турнира DEVIN MASTERS. Въпреки силната игра и желание за победа, се класира на второ място. Играта на турнира обаче бе и подготовка за предстоящия турнир в Анталия. Пламен се надява на това състезание да успее да се класира добре, за да вземе точки и да се изкачи в ранглистата на мъжете.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини