Последна седмица в битката за билет за София



15-10-2012 14:43 | Станко Димов

През тази седмица се провежда последният тенис турнир от категория „Интернешънъл” – в Люксембург. След него, на 22 октомври, ще са ясни всички участнички в заключителния Qatar Airways Tournament of Champions, който ще се състои в София от 30 октомври до 4 ноември.

До момента само участващите с „уайлд кард” Цветана Пиронкова и Мария Кириленко от Русия са абсолютни сигурни.

Колоната по „Пътя към София” се предвожда от Каролина Вожняцки от Дания, която е 11-а в световната ранглиста и доби право да участва в България с титлата си от Сеул.

След нея са Надя Петрова, Роберта Винчи и Кайа Канепи. Засега право на директно класиране имат още Су-Вей Сие от Тайван и китайката Цзе Чжън. Резерви към 15 октомври са Франческа Скиавоне и Мона Бартел. Съвсем близо до тях са Даниела Хантухова и Ализе Корне.

Ситуацията може да се промени коренно до дни
. Ако втората поставена в Люксембург и №19 в световната ранглиста Юлия Гьоргес спечели турнира във Великото херцогство, то германката ще се класира със сигурност за Турнира на шампионките.

При добро стечение на обстоятелствата може да дойде в София и румънката Сорана Кърстя, стига, че вземе титлата в Люксембург.

Разликите в точките между тенисистките е много малка. Цзе Чжън има 1530 и почива тази седмица. Следващата я Скиавоне има 1436 точки и участва на турнира от категория „Премиер” в Москва.

В руската столица трофеят се изразява в 470 точки, така че сърцатата италианка може да изпрати китайката сред резервите. Сметките могат да продължат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини