Роберта Винчи оглави ранглистата на двойки



Роберта Винчи оглави ранглистата на двойки
Свързани играчи
Тагове
15-10-2012 11:07 | Станко Димов

Преди 5 седмици нейната партньорка и най-добра приятелка го направи, сега го постигна и тя! Роберта Винчи стана 30-ата състезателка в историята, която оглавява ранглистата на двойки. И третата италианка, която го постига след Флавия Пенета и Сара Ерани.

„Много съм щастлива, че най-после станах №1 в ранглистата на двойки, това е невероятно”, сподели с усмивка на лице Винчи.

„Като сбъдната мечта е – играеш и тренираш всеки ден, за да бъдеш №1 и най-накрая го получаваш. Но тук не става въпрос само за моя ранкинг. Най-важното е, че съм №1 в света заедно със Сара Ерани”, коментира Винчи.

Тандемът Ерани и Винчи спечели цели 8 титли през сезона. В това число два трофея от Големия шлем („Ролан Гарос” и US Open), както и два от категорията „Премиър” (Мадрид и Рим), както и 4 на ниво „Интернешънъл” (Монтерей, Акапулко, Барселона и Хертогенбош).

Каква е тайната на успеха на италианския тандем? „Мисля, че двете сме наистина страхотен екип. Аз обичам да играя в близост до мрежата и да правя волета, докато Сара е специалист на играта от основната линия. Играта на двойки ми доставя още по-голямо удоволствие точно защото съм в екип със Сара. Тя е най-добрият ми приятел, тя ми е като сестра. Ние наистина сме страхотни приятели и мисля, че точно затова спечелихме много турнири през сезона”, сподели Винчи.

Винчи освен това се радва и на най-доброто си постижение на сингъл, където в момента е №15 в ранглистата на WTA. По-рано през сезона Роберта спечели своята 7-а титла на сингъл (в Далас) и достигна до четвъртфинал на US Open.

„Миналата година завърших като №23 в света. Този сезон играя все по-добре и по-добре. Чувствам се много добре физически и психически и сега съм много по-уверена на корта. Следващата година моята цел ще бъде да вляза в Топ 10 на света”, категорична е Винчи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини