Легенди на спорта подкрепиха Турнира на шампионките



14-10-2012 13:48 | Станко Димов

Тенис събитието на годината в България Qatar Airways Tournament of Champions получи мощна подкрепа от легенди на родния спорт.

Имена, направили страната ни известна по света и накарали ни да се чувстваме горди, че сме българи, записаха видео послания за Турнира на шампионките, който ще се проведе от 30 октомври до 4 ноември в столичната зала „Арена Армеец”.

Пръв пред камерата застана Христо Стоичков. Носителят на „Златната топка” за 1994 година продължи да прави дубли, докато не остана напълно доволен от изявата си, призоваваща всички заедно да подкрепим Цветана Пиронкова в залата.

След това щафетата пое царицата на сноуборда Александра Жекова. Третокурсничката в НСА, специалност „Спортен мениджмънт”, намери време между две лекции, за да запише своето послание в БНТЦ. Жекова призна, че играе тенис, защото това й помагало за координацията.

Сани е решила да започне сериозни тренировки, за да вдигне нивото си. Тя ще гледа на живо двубоите и се надява да се запознае с Пиронкова, от която се възхищава.

Великият Йордан Йовчев подкрепяше сина си на турнира Devin Masters тази седмица и веднага откликна на поканата, да запише послание за заключителния турнир на тенисистките.

След края на двубоя на Йовчев-младши, баща му застана пред обектива. Четирикратният световен шампион в спортната гимнастика и носител на четири олимпийски медала дообогати текста с умели уточнение.

Олимпийската и световна шампионка в академичното гребане Румяна Нейкова също подкрепи инициативата. Голямата спортистка се справи блестящо с текста и не й се наложи да отива на „репешаж”. Нейкова призна, че не е опитвала да играе тенис, но много обича да гледа и ще бъде в залата и в шестте дни на турнира.

Абсолютната европейска шампионка по художествена гимнастика от Амстердам 1980 г. Илиана Раева показа артистичност и финес пред камерата. Кандидатката за президент на БФХГ заложи на абсолютната импровизация и записа въздействащо послание.

Раева заяви, че в нейното семейство само тя не хваща ракетата, но обеща да поправи този пропуск. Видеоклиповете ще се завъртят следващата седмица на официалния сайт на турнира и по телевизията.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини