Намалили наказанието на Кутровски заради... Анди Родик



12-10-2012 18:46 | Станко Димов

Анди Родик има хиляди фенове в България, но след тази новина със сигурност броят им ще се увеличи. Оказа се, че американецът, който е и бивш №1 в света, лично е свидетелствал в полза на Димитър Кутровски.

Накратко припомняме – през февруари Дими бе уличен в употребата на забранено вещество (methylhexaneamine) по време на турнира в Сан Хосе, където Кутровски достигна до полуфинал!

Впоследствие българинът получи наказание от САС (спортен арбитражен съд). Санкцията бе тежка – спиране на правата за 2 години, както и връщане на парите, спечелени в Сан Хосе. Разбира се и точките от въпросния турнир бяха отнети от сметката на Дими.

Преди няколко седмици наказанието на българина бе редуцирано на 15 месеца, което означава, че нашето момче ще може да играе тенис през май догодина.

Медиите отвъд Океана съобщиха, че с основна „вина” за намаленото наказание на Кутровски е... Анди Родик. Вече пенсионираният тенисист лично застанал зад Дими и го подкрепил в телефонен разговор с човек от САС.

Любопитното е, че спасителният за Кутровски разговор Родик е провел на 30-и август, когато обяви, че US Open ще бъде последният му турнир!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини