Цвети Пиронкова: US Open бе върхът на сезона за мен



11-10-2012 13:52 | Станко Димов

Цветана Пиронкова посети БНТЦ „Карлсберг” в Борисовата градина, където в четвъртък започна турнирът за деца „Девин Мастърс”. В навечерието на Qatar Airways Tournament of Champions, познат у нас просто като „Турнира на шампионките”, Цвети сподели очакванията си, като също така направи и кратък анализ на сезон 2012 за нея. Ето какво разказа Пиронкова пред журналисти, сред които имаше и репортер на Tennis24.bg.

- Какво мислиш за съперничките ти в София и как оценяваш шансовете си?
- Още не знам с кой ще играя, знам само 2-3 имена. Но за мен няма значение, защото постоянно играя с тези момичета по турнирите. Мога да кажа, че реално имам своите шансове. Разбира се представянето ми зависи от много неща, зависи от моментната ми форма, както и от други фактори.

- А каква е моментната ти форма?
- За момента смятам, че е добре, но до турнира има още 2 седмици...

- Отказа турнира в Линц заради контузия. Може ли тя да ти попречи за добро представяне в София?
- Не, травмата е много минимална и не ме притеснява по никакъв начин.

- Отново завършваш сезона сред първите 50 в световната ранглиста. Доволна ли си?
- Да, определено съм доволна. Все пак обаче да не избързваме, защото до края на сезона имам още два турнира, които са доста важни. Иначе съм доволна. Тази година представянията ми са доста по-постоянни, което бе сред целите ми в началото на сезона. Няма как да не съм доволна и от представянето ми на US Open.

- С кой турнир би сравнила „Турнира на шампионките”?
- Това е добър въпрос (смее се). С какво да го сравня? Това е уникален като регламент турнир, играе се в групи. До момента на професионално ниво аз не съм участвала в подобен турнир, така че това ще бъде нещо ново за мен.

- Как се готвиш за турнира в София?
- Сега заминавам за Москва, където ще участвам за Купа „Кремъл”. Това също е един от големите турнири от календара на WTA, който аз много харесвам. Вече 4 години участвам там, че това е идеалното място за подготовка за „Турнира на шампионките”.

- България за първи път ще приеме толкова силен турнир. Говорят ли си другите състезателки за надпреварата в София, питат ли те нещо за града, за държавата?
- Да, говорих се с 2-3 състезателки. Всичките те изразиха нетърпение да дойдат тук. Определено се вълнуват. Попитаха ме какво да очакват от София, кои места да посетят. Разбира се дадох им няколко съвета.

- Коя от състезателките, които ще участват, е най-големият претендент за трофея?
- Не мога да отговоря на този въпрос. Все още не са обявени имената на 8-те, които ще участват. Регламентът е доста сериозен – от една страна се взима под внимание ранглистата, от друга състезателката трябва да има титла от „Интернешънъл” категорията. Това само по себе си е едно доста тънко сито. Това значи, че най-добрите за този сезон ще участват в София. Няма човек сред 8-те момичета, който да не е потенциален победител.

- Тогава да те питаме така – готова ли си за 5 мача в София (бел.ред. участие на финал)?
- Аз съм готова и се надявам да се случи.

- Какво би показала на момичетата от София? Къде би ги завела?
- В София ще ми бъде малко трудно, не го познавам добре като град. Ако искат мога да ги поканя в Плводив (смее се). Шегувам се разбира се. Определено бих ги завела в някой добър български ресторант. Пътувала съм из целия свят и категорично мога да кажа, че ние имаме уникална кухня.

- Не получихте покана за „Хопман къп”. Имаш ли представа защо?
- Честно казано нямам никаква информация. Щеше да бъде много хубаво с Григор да играем отново в този турнир. Но бъдещето е пред нас, може би догодина ще получим покана.

- Каква е голямата ти цел за другия сезон?

- Определено да спечеля титла от календара на WTA. Това е нещо, което ми липсва и което много искам да направя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини