Тони Надал: Федерер е по-добър от Рафа



10-10-2012 13:11 | Искрен Минчев

Чичото и треньор на Рафаел Надал - Тони Надал направи своеобразно сравнение между неговия племенник и Роджър Федерер. Той признава, че Федерер е по-добрият от двамата като цяло, независимо от предимството на Рафа в преките сблъсъци.

"Кой е по-добър, Надал или Федерер? Този въпрос въобще не ме притеснява и аз отговарям, че това е Федерер. Той има повече титли. Също така е вярно, че календарът през сезона му дава предимство - повечето турнири са на бързи кортове," коментира Тони Надал.

Наставникът на Надал също така отчита, че предимството в личните срещи не дава категоричен отговор на това кой е по-добрият състезател.

"Много хора говорят за историята на сблъсъците между Надал и Федерер, но за мен това няма чак такова значение. Например, Рафа отстъпва на Николай Давиденко в преките битки, но всички знаем, че той е по-добър от руснака," обосновава се Тони Надал.

"Що се отнася до личните отношения между Рафа и Роджър, то двамата наистина се уважават. Федерер вече е на 31 години, има жена и две дъщери. Рафа е на 26 и му се възхищава. Не бих казал, че двамата са приятели. Рафа има малко приятели в тениса - Хуан Монако, Фелисиано Лопес, Давид Ферер.

"Разбира се, бих предпочел Федерер да не играе по същото време. Така Рафа щеше да може да спечели повече титли и да бъде номер 1 по-дълго. Но това може да се каже и за Роджър, който ако не бе Рафа, щеше да е спечелил минимум три титли от "Ролан Гарос", коментира още Тони Надал, който се шегува, че вероятно е "най-евтиният треньор в света", тъй като не иска нищо от Рафа.

Тони Надал също така прогнозира, че Хуан Мартин дел Потро има всички шансове да оглави световната ранглиста.

"Дел Потро има страхотен потенциал. Той имаше голям малшанс през 2010-а година с контузията, която го застигна след спечелването на US Open. Той е много труден за побеждаване, защото прави почти всичко както трябва. Той има шансове да бъде номер 1 в света," обяснява Надал-старши.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини