Сензацията Раонич: Играя по-агресивно



Сензацията Раонич: Играя по-агресивно
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-10-2012 15:43 | Мара Калчева

Милош Раонич поднесе сензацията на турнира Rakuten Japan Open в Токио, като отстрани на полуфинал действащия шампион Анди Мъри с  6:3, 6:7(5), 7:6(4). След успеха Милош сподели в кои компоненти на играта е подобрил своето представяне.


„От първия мач в Токио играя много по-агресивно. Сам започвам атаките, излизам на мрежата, не очаквам противника да сгреши и да се отбранявам. Ако нещо наистина съм подобрил тази седмица, то е в посрещането. Старая се да посрещам топката колкото се може по-рано и влизам в корта.

"Изработването на този навик изисква време, но аз работя много над това. Най-сложното в посрещането е психологическата компонента – трудно е да пренаредиш играта си” признава Раонич пред официалния сайт на АТР.


Ако спечели турнира в Токио Милош Раонич ще влезе в Топ 10 на света за първи път в своята кариера. Очаква се канадецът да се изкачи от 14-о на 10 място в ранглистата.


Другият финалист в Токио, местният любимец Кей Нишикори, е на седмото небе след победата над Маркос Багдатис.


„Сега емоциите ме изпълват. Защото за първи път се класирам за финала на домашния турнир. За такъв резултат дори не съм мислил и сега наистина съм щастлив. Вече четири години не съм побеждавал на турнири и много се надявам на победа във финала утре”, заяви Нишикори на официалния сайт на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини