Возняцки би "по приятелски" Радванска



20-03-2010 09:20 | Станко Димов

Датчанката Каролин Вожняцки се класира за финала на престижния турнир в Индиън Уелс, Калифорния.

 

20-годишната тенисистка се наложи с 6-2, 6-3 над добрата си приятелка Агниешка Радванска и по този начин заслужи място в последния кръг на надпреварата. Мачът между двете продължи час и 38 минути, а Вожняцки не остави и за момент инициативата на корта.

 

"Моята цел бе да играя последователно и да бъда агресивна. С Агниешка се познаваме отлично и трудно можем да се изненадаме. Тя е страхотен боец на корта и никога не се предава. Отлично знаех, че за да я победя, трябва да се тичам зверски за всяка една точка", сподели след срещата щастливата финалистка.

 

Финалът ще е първи за Вожняцки от началото на календарната година. В спор за титлата сексапилната датчанка ще срещне възкръсналата Йелена Янкович, която помете на полуфиналите Саманта Стосър.

 

"Какво да кажа за финала? Йелена е страхотен играч, бивша номер 1 в света. Тя има много повече опит в подобни битки. Аз просто се надявам да наложа моя стил на игра, пък каквото стане", обясни датчанката.

 

От понеделник Возняцки ще запише и рекордно класиране в световната ранглиста. Тя ще излезе на второ място, като ще измести трайно контузената рускиня Динара Сафина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини