Qatar Airways е генералният спонсор на Турнира на шампионките (+видео и снимки)



04-10-2012 12:28 | Станко Димов

Една от най-прогресиращите авиокомпании в световен мащаб - Qatar Airways е генералният спонсор на започващия в края на месеца в зала „Арена Армеец” в София – Турнир на шампионките. Новината бе обявена официално днес от президента на родната тенис федерация Стефан Цветков и вицепрезидента на Europe Qatar Airways Пол Йоханес.

„За мен е чест да обявя тази прекрасна новина. Най-добрата авиокомпания на света ще си партнира с нас. Силно се надявам Турнира на шампионките да се получи най-интересният турнир както за зрителите в България, така и за тези по света”, коментира Стефан Цветков, който ще бъде главен директор на заключителната за сезона в WTA надпревара.

„Искам да благодаря на посланика на Катар, който помогна много. Длъжен съм да изкажа благодарност и към премиера Бойко Борисов, който неуморно помага както на тениса, така и на целия спорт в България”, каза още Цветков и призова младите хора, както и всички, интересуващи се от спорт, да дойдат и да изпълнят зала „Арена Армеец” в дните на турнира.

Думата взе и Пол Йоханес. „Преди всичко искам да поздравя БФ Тенис за усилията, които полага. Турнира на шампионките е международно спортно събитие от голям мащаб и за мен е чест, че ние ще му бъдем партньори. Знаем, че едни от най-добрите тенисисти в света са от България и региона, така че Qatar Airways ще продължи да инвестира в тази част на света. Като авиокомпания една от най-специалните дестинации за нас бе София, един страхотен град”, каза от своя страна вицепрезидентът на Europe Qatar Airways.

Както е известно Qatar Airways Tournament of Champions, както вече се казва Турнира на шампионките, започва на 30-ти октомври в София и с него на практика се слага край на дългия и интригуващ сезон в WTA. България ще бъде представена от Цветана Пиронкова, която получи „уайлд кард” от организаторите.

Другата специална покана отиде за рускинята Мария Кириленко, която към днешна дата е №15 в ранглистата. По всяка вероятност в София ще дойде и Каролина Вожняцки (Дания), която започна сезон 2012 като №1 в света.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини