Футболните фенове в световния тенис



04-10-2012 10:39 | Мара Калчева

Водещите играчи в световния тенис са много заети, но и те имат свои увлечения като обикновените хора. Много от звездите в тениса харесват други видове спорт, например футбола. Журналистите от британския портал The Tennis Space са събрали на едно място част от големите футболни фенове в световния тенис.


Каролина Вожняцки - Ливърпул


Датчанката е вярна почитателка на Ливърпул. През 2011 г. й подарили клубна фланелка, подписана от капитана на отбора Стивън Джерард, а почитателите на самата Каролина й предложили да играе с нея на някой от мачовете си. Това тя направи с радост на турнира в Доха.

 

„И така, облякох фланелката на Ливърпул. Ще е много по-забавно да видя как футболистите играят с моя екип!”, написа Каролина в своя блог в Туитър. Любопитно е, че гаджето на тенисистката, голфърът Рори Макилрой, е фен на заклетия враг на Ливърпул – Манчестър Юнайтед.


Янко Типсаревич - Барселона и миланският Интер


Сърбинът е за Интер, но е известен също с любовта си към каталунския отбор. Преди време Фелисиано Лопес писа в Туитър: „Намерих най-предания фен на Барселона”, като качи в блога си снимка на Янко, облечен с фланелка на Барса.





В едно видео, записано от Типсаревич на „Ролан Гарос”, той се шегува с Рафаел Надал по повод победата на Барселона над Реал (на който Рафа е почитател). По-късно на пресконференция Типсаревич заявява: „Рафа е фен на Реал, така че ще е много яко да гледаме заедно „Ел Класико” (испанското дерби Реал – Барселона).


Рафаел Надал - Реал


Роденият в Майорка тенисист, който проявява изключителни футболни умения в детството си, е фен на мадридския клуб. Нищо, че чичото на тенисиста, Мигел Анхел Надал, добива слава като играч на Барселона.





В своята автобиография Рафа обяснява всичко: „Защо съм фен на Реал? Защото такъв е и моят баща. Ако пристигам, например, в Австралия и мачът на Реал се пада в пет часа сутринта местно време, аз задължително ставам по това време да го гледам. Нещо повече – аз си планирам тренировъчната програма според игровия календар на Реал. Да, аз съм болен запалянко.”


Ангелик Кербер – Байерн Мюнхен

Независимо, че тенисистката е родена в Бремен, тя е фен не на родния Вердер, а на най-успешния немски клуб Байерн Мюнхен.Миналата седмица на турнира в Токио Ангелик даже качи в Интернет своя снимка с екипа на мюнхенци, която си купи в един от местните магазини.




Маркос Багдатис
– Аполон Лимасол


За разлика от Кербер, Багдатис е фен на родния си клуб Аполон от Лимасол. Маркос е най-известният спортист на Кипър и многократно е организирал фенски акции за футболния отбор. Багдатис на няколко пъти дори е излизал на футболното игрище като полеви играч на приятелски мачове на Аполон.

Нещо повече, на турнири Маркос понякога гарнира своите успешни удари със скандиране „Само Аполон”, което е много по-уместно да се прави на стадион „Цирион”, където играе любимият му отбор.



Горан Иванишевич - Уест Бромич Албиън


Независимо че легендарният хърватин е фен на родния Хайдук от Сплит, известна е и неговата страст към английския Уест Бромич Албиън. В това няма нищо странно – един от близките приятели на Горан, британският тенис коментатор Дейвид Лоу, също е почитател на този тим.


През декември 2011 Иванишевич игра на ветеранския турнир в Лондон и използва това обстоятелство да отиде на мач и да се срещне после с играчите и треньора на Уест Бромич Албиън, Рой Ходжсън. От клуба даряват Горан с футболен екип с неговото име. „От шест години чаках този момент. Днес ми е щастливият ден”, призна тогава тенисистът.
















Роджър Федерер
– Базел


В детството си Роджър е играл футбол за Конкордия Базел, но сега е фен на по-известния клуб от родния му град. Казват, че Роджър е можел да стане професионален футболист, но изборът му на кариера не е намалил любовта на Маестрото към цар Футбол.


„Най-нещастният момент за мен през миналия сезон беше, когато Базел загуби от Цюрих”, спомня си Федерер. „Тогава играех на в Рим и бях страшно разстроен.”


Грег Руседски – Арсенал

Когато Руседски пристига от Канада във Великобритания му се налага да стане фен на Арсенал. Просто защото жена му и цялата й фамилия са фенове на този отбор. Като се добавят и срещите с играчи на Арсенал през 90-те години – Йън Райт, Рей Парлър, Тони Адамс, които много обичат тениса, и се получава верен фен на Арсенал.

Самият Грег описва така своето увлечение: „Най-незабравимият ми момент, свързан с Арсенал, е сезон 2003/04 г., когато не допуснахме нито една загуба и заслужихме прозвището „Непобедимите”. Мисля, че това е най-добрият сезон в историята на клуба”.


Винъс и Серина Уилямс - Маями Долфинс


Да, това не е същият футбол, който познаваме в Европа, а американският. Но Винъс и Серина, както и всички американци, наричат точно този спорт футбол. Сестри Уилямс са израсли във Флорида, затова не е чудно, че са почитателки тъкмо на Маями.

 


Своята обич към клуба сестрите показват, като изкупуват част от акциите на Долфинс. „Харесва ни да бъдем на стадиона, да усещаме тази атмосфера”, споделя Винъс, която гледа по-често мачовете на любимия отбор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини