Жребий за Държавното отборно първенство за жени



02-10-2012 10:05 | Станко Димов

Тази вечер в сградата на Район „Банкя” на Столична община беше изтеглен жребият за Държавното отборно първенство по тенис за жени. Шампионатът ще се проведе от 2 до 6 октомври на кортовете на ТК „Банкя”.

Турнирът е с общ награден фонд 5000 лева и се провежда с любезната подкрепа на община „Банкя”, „Ролпласт” ЕООД и ВСК „Кентавър”. Лично кметът на Район Банкя Рангел Марков отреди съдбата на десетте отбори участници.

„За трета поредна година сме домакин на това първенство. Тази година съставите са най-много, вярвам че и качеството на двубоите ще бъде много високо. Конкуренцията изглежда много силна”, коментира г-н Марков по време на церемонията.

Водач в схемата е ТК „Левски”, за когото ще играят Виктория Томова, Радина Димитрова, Елена Жечева и Ани Вангелова. Втори поставен е ТК „Дема”, където първа ракета е националката за „Фед къп” Изабелла Шиникова.

Останалите поставени са шампионките от 2011 година от „Черно море-Елит”, за които играе държавната шампионка за жени Борислава Ботушарова, и „Лозенец 2000”. Във вторник турнирът започва с два двубоя. Те са „Про Спорт” – „Драгалевци” и „15:40” – Русе.

Жребият за четвъртфиналите:
„Левски” – „Локомотив” (Пд)
„Лозенец 2000” – „Про Спорт”/Драгалевци
„15:40”/”Русе” – „Черно море-Елит” (Вн)
„Хасково” – „Дема”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини