Пълна каша с травмата на Надал – може да пропусне и Australian Open



25-09-2012 14:48 | Станко Димов

В пълна каша се превърна вече прословутата контузия на Рафаел Надал в лявото коляно, заради която той не е играл от Уимбълдън насам. През уикенда се появи информация, че Рафа може да бъде на разположение на Испания за финала на Купа „Дейвис” срещу Чехия в края на ноември.

Самият Надал обаче отрече информацията и призна, че на този етап е „почти невъзможно” да се върне на корта за този сблъсък. Нещо повече – има вероятност Надал не само да пропусне остатъка от сезона, но и да отсъства дори и в началото на следващия, в това число да пропусне и Australian Open 2013.

„Надявам се да ме видите в Австралия (на Australian Open). Това е голямата цел пред мен. Може и да играя на турнира в Катар, непосредствено преди Australian Open. На този етап обаче не мога да гарантирам, че това ще се случи”, сподели мистериозно Надал.

„Единственото условия, преди да се върна на корта е , да се възстановя добре. Искам да бъда сигурен, че коляното ми е на 100% наред. Не искам повече да излизам на корта и да има колебания дали ще издържа или не, без да знам каква ще бъде последната дума на коленете ми”, сподели Надал.

Рафа по традиция се представи блестящо в сезона на клей в Европа, където спечели 4 титли, последната от които на „Ролан Гарос”. След турнира в Париж испанецът се отправи към Хале, където проведе генерална репетиция преди Уимбълдън.

Любопитното е, че Рафа бе заявил турнира в германския град вместо този в Куинс (Лондон), а в замяна получи тлъст бонус. Оказа се, че Надал изобщо не е трябвало да играе както в Хале, така и на Уимбълдън.

Може би бе грешка, че изобщо участвах на Уимбълдън. Много е трудно да откажеш подобен турнир, особено когато играеш добре и се намираш във форма. Подготовката ми за Уимбълдън беше ужасна. В първи кръг играх на инжекции, в противен случай беше невъзможно изобщо да изляза на корта. Това обаче не помогна на колената ми. Играх с много силна болка и сега плащам цената на това”, каза още Надал.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини