Започна държавното първенство за мъже Happy Open



25-09-2012 13:08 | Станко Димов

Днес беше открито държавното първенство по тенис за мъже Happy Open 2012, което се провежда на кортовете на Българския национален тенис център „Карлсберг”. Всичките 16 отбора присъстваха на откриването на шампионата.

Рекордьорът по изиграни срещи за България за Купа „Дейвис” Тодор Енев, като представител на първенеца от миналата година „Черно море-Елит” (Варна), и Тихомир Грозданов от вицешампиона „Левски” (София) издигнаха националния флаг под звуците на химна.

Общият награден фонд на състезанието е 10 000 лева. Отборът победител взема 4000 лева, а финалистът ще получи 2000 лева. Премии получават първите осем състава в класирането. В група „А” водач е отборът на тенис клуб „НСА” с първа ракета държавния първенец на открито Александър Лазов.

Останалите участници са „15:40” (София!, „Царевец” (Горна Оряховица) и „Дема” (София). В „В” са „Черно море-Елит” с Енев и румънеца Адриан Кручат, „Хасково”, „Локо 98” (Пловдив) и „Русе”. „Левски” е водач в група „С”, където са още „Локомотив” (Пловдив), „Про Спорт” (София) и „Плевен 90”. В група „D” са съставите на „Севлиево”, и столичните „София”, „Лозенец 2000” и „Витоша”. Мачовете в групите са от вторник до четвъртък включително.

Победителят от група „А” играе на полуфинал в петък срещу първия от „D”. В другия двубой се срещат победителите от „В” и „С”. Финалната среща е в събота от 10:00 часа и ще бъде предавана пряко по БНТ.

Според националния треньор Ивайло Трайков турнирът е изключително силен и в него са заявили участие практически всички най-добри тенисисти в България, с изключение на Григор Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини