Силна чехкиня отстрани Пиронкова на старта в Токио



24-09-2012 12:41 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи още в първи кръг участието си на силния турнир Pan Pacific Open в Токио. На старта българката претърпя загуба с 4:6, 6:7 (3) пред силната чехкиня Луцие Шафаржова.

Поражението ще коства на Цвети и загуба на точки за ранглистата (70), тъй като миналия сезон нашето момиче достигна до втори кръг, където отстъпи пред Вера Звонарьова.

Иначе Пиронкова има за какво да съжалява днес, тъй като в края на втората част пропусна сетбол (при 6:5). Като времетраене срещата продължи малко повече от час и половина, след които Шафаржова записа трета победа от 4 двубоя над Цветана Пиронкова.

Още в началото на срещата Цвети и Шафаржова си размениха по един пробив, но за жалост българката бе доста колеблива при начален удар и новият брей в сервиса и бе въпрос на време.

Вторият пробив за Шафаржова не закъсня и тя чехкинята поведе с 3:2 гейма, след което до края на сета не допусна изненада на свой сервис и си подпечата аванса в резултата – 6:4. Първият сет продължи точно 40 минути.

През втората част Пиронкова значително подобри представянето си, особено на сервис. Пловдивчанката започна да пласира повече точни начални удари, което се отрази положително на играта й. В интерес на истината обаче от другата страна на корта Шафаржова също бе безкомпромисна и не даваше никакви шансове на Цвети дори да стигне до точка за пробив.

И когато сетът вървеше към съвсем логичен тайбрек, Цвети Пиронкова получи златен шанс да приключи частта. При 6:5 българката стигна до сетбол (30:40), което на практика бе първата и точка за пробив от повече от час игра. Шафаржова обаче пласира добре следващите 3 начални удара и си гарантира тайбрек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини