За първи път: Цонга защити титлата си в Метц



23-09-2012 22:32 | Станко Димов

Световният №6 Жо-Вилфред Цонга защити титлата си от турнира Moselle Open в Метц. На финала на надпреварата французинът се наложи с категоричното 6:1, 6:2 над Андреас Сепи след едва 50 минути игра. Преди година Цонга отново спечели турнира, като на финала тогава победи вече пенсионирания Иван Любичич.

През целия двубой Цонга игра фантастично при начален удар, а в същото време осъществи 4 пробива, с които си гарантира трета победа от четири двубоя срещу италианския си съперник.

„Седмицата беше перфектна за мен. Играя по съвсем друг начин, когато мога да контролирам събитията на корта с 2 или 3 удара. Вчера имах по-труден мач, но днес всичко беше ОК”, коментира новият-стар шампион в Метц.

27-годишният Цонга спечели своята 9-та титла в кариерата и втора за сезона след триумфа в QatarExxonMobil Open в Доха през януари (над Монфис). Освен това през сезона Цонга има и 3 полуфинала – на Уимбълдън (загуба от Мъри), Марсилия (Дел Потро) и Уинстън-Салем (Иснър).

„Това е първият случай в кариерата ми, в който успявам да защитя титла. Радвам се, че успях да го направя точно тук в Метц”, коментира Цонга.

За 28-годишния Сепи пък това беше трети финал за сезона (титла в Белград и загуба на финал в Истбърн).

„Искам да поздравя Жо, днес той игра по-добре”, сподели Сепи след срещата.

„Неговият начален удар бе впечатляващ и аз нямаше какво да направя. За жалост това е част от двубоите в зала. Понякога срещите могат да продължат много кратко и няма какво да направиш. Като цяло седмицата бе фантастична за мен и съм щастлив, че успях да се класирам за финал”, каза още италианецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини