Турнирът в Сеул върна стари спомени на Вожняцки



Турнирът в Сеул върна стари спомени на Вожняцки
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-09-2012 15:05 | Станко Димов

Каролина Вожняцки се класира за полуфинал на турнира в Сеул, след като рано тази сутрин записа 3-та двусетова победа (6:2, 6:3 над Клара Закопалова).

Първите две участия на датчанката в турнира са през 2006-а и 2007-а, а както може да се очаква резултатите далеч не са толкова категорични за нея. През 2006-а Вожняцки, която тогава е №292 в света, преминава успешно квалификациите, след което в основната схема се изправя срещу Мартина Хингис. Това е повече от просто мач за датчанката, която не крие симпатиите си към Хингис.

„Когато влезнах в основната схема през 2006-а бях сигурна, че ще се изправя срещу Мартина Хингис. И точно това се случи”, спомня си бившата №1 в света.

„Бях много нервна преди мача и усещах, че няма как да победя. Освен напрежението, от другата страна на корта срещу мен бе моят идол”, разкрива датчанката.

„Сега се връщам в турнира за първи път от 2007-а година. Времето наистина минава бързо, а турнирът се е променил доста. Това, което не се е променило са хората, които и сега ни приемат изключително топло. Радвам се, че отново играя в Сеул”, сподели Вожняцки след класирането си за полуфинал.

Ако иска да играе финал, датчанката ще трябва да се справи с 8-ата в схемата Екатерина Макарова, срещу която до момента има 100% актив – 4 победи от 4 двубоя, при това без загубен сет!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини