САЩ и Сърбия сигурни за „Хопман къп”, очертават се сериозни битки



19-09-2012 19:03 | Станко Димов

Винъс Уилямс и Джон Иснър ще представят САЩ в надпреварата на смесени двойки „Хопман къп”, която се провежда в австралийския град Пърт в началото на сезона.

„Никога не съм била в Пърт, никога не съм играла за „Хопман къп”, така че това ще бъде нова територия за мен, нов опит”, коментира Винъс Уилямс. „Всяка година гледам турнира в къщи пред телевизора, затова сега съм развълнувана, че ще участвам в него”, каза още американката.

Бившата №1 в света е сред най-успешните атлети през последните година, като има на сметката си 7 титли от Големия шлем, по който показател сред активните тенисистки изостава само от сестра си Серина. Освен това Винъс има и 4 златни олимпийски медала. В кариерата си до момента Винъс Уилямс има 43 трофея.

За разлика от Винъс Уилямс, Джон Иснър има 2 участия за „Хопман къп”. 206-сантиметровият тенисист обаче няма търпение отново да вземе участие в турнира.

„За мен това е перфектният начин да започнеш сезона. В двубоите има напрежение, макар да не е същото като в турнир от АТР. Предишните ми партньорски бяха много, много ниски. Но с Винъс ще е различно, тя е висока. Радвам се, защото сега няма да изглеждам като гигант до нея”, каза с чувство за хумор американецът.

Джон Иснър се наслаждава на страхотен сезон 2012. По-рано през годината той записа победи над двама от най-великите играчи не само в момента, но изобщо в тениса, побеждавайки на клей Роджър Федерер, при това в Швейцария, и на хард Новак Джокович на полуфиналите в Индиан Уелс. Освен това спечели и 2 титли – в Нюпорт и Уинстън-Салем.

Американският състав е вторият потвърден за участие в турнира.

По-рано през сезона стана ясно, че в „Хопман къп” 2013 ще участва и Сърбия, която ще бъде в състава Новак Джокович – Ана Иванович.

За домакините от Австралия пък ще се състезава Бърнард Томич, а неговата партньорска все още не е ясна.

Както е известно миналата година в надпреварата участва и България, която се представи фантастично благодарение на тандема Григор Димитров – Цветана Пиронкова. На този етап не е ясно дали нашият тим отново ще получи престижната покана.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини