Новите шампиони на Nike Junior Tour



18-09-2012 21:28 | Станко Димов

Завърши второто българско издание на престижния турнир Nike Junior Tour за тенисисти до 12 и до 14 години.

Шампионите Адриан Андреев, Симона Борисова, Калоян Вълчев и Виктория Бърдарова се класираха за участие във финалния мастърс на веригата “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

Финалистите от състезанието, провело се на кортовете на БНТЦ в София, бяха наградени от временно изпълняващата длъжността Генерален секретар на БФТ Катерина Генова и националните треньори Тодор Енев и Ивайло Трайков.

При 12-годшните момчета на финала Адриан Андреев се наложи над друг национал – Данко Йорданов, с 6:2, 6:1. Шампионът от четири състезания на Тенис Европа загуби общо девет гейма в турнира.

Симона Борисова, поставена под №3, победи категорично на финала втората в схемата Гергана Топалова с 6:1, 6:1. При юношите до 14 години водачът в ранглистата и победител в няколко международни турнири Калоян Вълчев се наложи в спора за титлата над Венцислав Калпачки с 6:4, 6:1.

При девойките в тази възраст шампионка стана пловдивчанката Виктория Бърдарова. Петата поставена се наложи на финала с 6:2, 6:2 над водачката в схемата Елизабет Николаева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини