Мъри дефилира в Дънблейн на открит автобус



16-09-2012 20:31 | Мара Калчева

Хиляди хора  изпълниха улиците на Дънблейн днес, въпреки мрачното шотландско време, за да почетат Анди Мъри за Олимпийската титла в Лондон и за първия трофей от Големия шлем на US Open.

Тенисистът, който спечели за Великобритания турнир от такъв ранг за първи път от 76 години насам, дефилира по улиците на Дънблейн на открит автобус. Тълпата крещеше неговото име и развяваше флага на Шотландия. Мъри слезе сред хората да раздаде автографи.


„Толкова много хора, толкова много подкрепа. Това ми идва в повечко. Ще ми трябват няколко дни да се осъзная”,  каза шампионът.

 

25-годишният Анди Мъри победи Новак Джокович на финала на US Open в пет-сетов двубой и сложи край на агонията напразно да жадува титла от Големия шлем, пет седмици след като надви Рождър Федерер на финала на олимпийския турнир.

Мъри изпусна официалния парад на победителите от олимпийския и параолимпийския отбор на Шотландия, който се проведе в петък в Глазгоу. Направи го, за да си почине и се възстанови след изключително тежкото състезателно лято.


Но тенисистът прекара търпеливо часове с феновете си два дни по-късно, като разцъка леко с деца в близкия тенис клуб и се отби при златната олимпийска пощенска кутия, поставена в негова чест.


Около 15 хиляди фенове празнуваха  днес със своя идол под дъжда, който се изливаше над катедралния град  Дънблейн в Централна Шотландия. Парадът продължи с час повече от предвиденото време.  Мъри обаче отказа да седи в откритата платформа със своето семейство и с приятелите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини