Калоян Вълчев на четвъртфинал на Nike Junior Tour



16-09-2012 16:50 | Станко Димов

Дъждовете в София за втори ден попречиха на програмата на турнир по тенис до 12 и до 14 години Nike Junior Tour, който се провежда на кортовете на БНТЦ "Карлсберг".

В един от малкото завършили мачове водачът в схемата при 14-годишните Калоян Вълчев (на снимката) победи с 6:0, 6:0 Илиян Дробенов и се класира на четвъртфинал. Следващият съперник на национала от Варна е Габриел Евтимов, който се наложи с 6:2, 6:1 над Христо Динев.

Вторият поставен Венцислав Калпачки също върви уверено напред.Той даде само гейм на Иван Джамбазов - 6:0, 6:1. На четвъртфинал Калпачки очаква Димитър Смилов.

При девойките до 14 години победителката в турнира от миналия сезон Зиновия Ванева също е на четвъртфинал. Тя надигра с 6:0, 6:0 Алекс Иванова и очаква Алина Каражова в следващия кръг.

Nike Junior Tour продължава в понеделник. Шампионите от турнира в София в четирите категории се класират за участие във финалния мастърс на веригата “Nike Junior Tour International Master”, който ще се проведе през декември в Порт Сейнт Луси, щата Флорида.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини