Каролина Вожняцки се връща на корта в Сеул



16-09-2012 16:38 | Станко Димов

Три седмици след изненадващата загуба на старта на US Open, Каролина Вожняцки се завръща на корта на турнира KDB Korea Open в Сеул, където е водачка в основната схема.

Турнирите в Азия в миналото по традиция са били успешни за датчанката, която има титли от Пекин и Токио. Сега, след като проблеми с коляното й попречиха да разгърне пълния си потенциал на US Open, Вожняцки ще се опита да се върне към добрите стари времена със силно представяне в Сеул.

Въпреки провала на US Open, летните месеци далеч не бяха лоши за Вожняцки, която достигна до полуфиналите в Монреал и Ню Хейвън, както и до четвъртфинал на Олимпийския турнир в Лондон.

Най-сериозната заплаха за Вожняцки в Сеул поне на хартия е втората в схемата Мария Кириленко, която изживява най-силната година в кариерата си. По-рано през сезона рускинята игра два финала, а освен това записа впечатляващо представяне на Уимбълдън и Олимпийския турнир. Всичко това изведе Кириленко до рекордното за нея 12-о място в ранглистата на WTA.

Турнирът в Сеул е сред любимите за Кириленко, която има два финала в надпреварата. Първият бе през 2007-а, когато тя загуби спора за трофея от Винъс Уилямс. Година по-късно обаче рускинята триумфира, след като на финала победи Сам Стосър.

Сред останалите поставени в схемата личат имената на Надя Петрова, Кайа Канепи, Юлия Гьоргес, Варвара Лепченко, Клара Закопалова и Екатерина Макарова. Защитаващата титлата си испанка Мария Хосе Мартинес Санчес също ще се появи в игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини