Иванович: Ким и Жустин ще вдигнат нивото на женския тенис



30-12-2009 17:52 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света и шампионка от "Ролан Гарос" през 2008 г. Ана Иванович приветства завръщането на Жустин Енен. Според нея белгийката и нейната сънародничка Ким Клайстърс ще вдигнат нивото на женския тенис като цяло.

"Ким и Жустин са едни от най-добрите тенисистки в последните няколког одини. Тяхното завръщане ще направи тениса още по-интересен, както за играчите, така и за феновете. Радвам се, че отново ще имам възможността да играя с тях", заяви сръбкинята

Иначе красивата сръбкиня е уверена, че ще успее да компенсира слабата за нея 2009 г. със силна игра през новия сезон. Иванович увери феновете си, че е тренирала усилено в последните месеци и това няма как да не даде резултат.

"Наистина успях да си почина, да се видя с приятели, да посетя Сингапур. Сигурна съм, че прекъсването, което направих, ще се окаже полезно", заяви Иванович.

"Очаква ме дълъг сезон и вярвам, че ако намеря формата си, то тогава резултатите няма да закъснеят. Надявам се отново да се завърна в топ 10 и да се изкача колкото се може по-нагоре. Но от друга страна ме интересува много повече подобряването на играта ми. В допълнение на това, печеленето на турнири в момента е по-важно за мен, отколкото мястото ми в ранглистата", допълни сръбкинята.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини