Честит рожден ден на Цвети Пиронкова



13-09-2012 12:05 | Мара Калчева

Своя 25-и рожден ден отбелязва днес, 13 септември, първата ракета на България Цветана Пиронкова. Екипът на tennis24.bg изпраща своите поздравления на нашата талантлива тенисистка и й желае успешен път в световния тенис, здраве, лично щастие и късмет!

 

Цветана Пиронкова е родена на 13 септември 1987 г. в Пловдив в семейството на треньора Кирил Енчев, републикански шампион на кану, и бившата националка по плуване Радосвета Чинкова.

Професионалната си кариера стартира в началото на 2002 г. под ръководството на своя баща и продължава да работи с него. Спечелила е шест турнира на ITF и е заработила повече от два милиона долара от наградни фондове.


Най-големият й успех до сега на турнири от Големия шлем е влизането й на полуфинал на „Уимбълдън” през 2010 г, който загуби от Вера Звонарьова (Русия). През септември същата година Пиронкова се изкачи най-високо в ранглистата на WTA до №31.


В момента Цвети е №45. На завършилия миналата седмица US Open тя стигна до четвърти кръг, където отстъпи на Ана Иванович (Сърбия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини