Анди Мъри: Следващата спирка е първото място в света



Анди Мъри: Следващата спирка е първото място в света
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
11-09-2012 14:50 | Станко Димов

Анди Мъри никога не е имал възможността да се срещне с 8-кратния носител на титли от Големия шлем Фред Пери, който напусна този свят през 1995-та година, но сподели след триумфа си на US Open следното:

„Сигурен съм, че в момента той гледа някъде от високо и се усмихва, след като някой най-накрая донесе нова титла на Великобритания. Изключително щастлив съм и се надявам, че няма да мине дълго време преди да видя и друг британец с титла от Шлема”.

От години насам шотландецът понасяше цялото напрежение от очакванията да донесе първа титла на Великобритания от 1936-а година насам. И Мъри го направи, след като победи Новак Джокович в епичен 5-сетов финал на US Open.

„Разбира се, че емоциите ме обладаха. Разплаках се на корта, бях екстремно щастлив в този момент. Честно казано малко бях загубил вяра, защото след другите ми финали в Шлема винаги бях от страната на губещия. В един момент започваш да мислиш, че никога няма да спечелиш. Точно затова когато се случи бях повече от щастлив и развълнуван”, коментира Мъри.

„В края на двубоя се опитвах просто да играя, да забравя за всички очаквания и надежди. Когато сервирах за мача осъзнах колко е важен този момент, не само за мен, но и за британския тенис и спорт като цяло”, каза световният №3.

„Беше нещо, което не се бе случвало от доста дълго време на Великобритания и аз съм щастлив, че успях да го направя. Доказах, че мога да спечеля титла от Шлема. Доказах, че близо 5 часа мога да играя като равен с равен с един от най-силните тенисисти в света, особено на тази настилка. И накрая да го победя”, каза гордият шампион.

Анди Мъри не скри и амбициите си да атакува първото място в ранглистата, което определи като свой следващ приоритет. „Да, това е следващата спирка. За да го направя, трябва да бъде последователен в изявите си през целия сезон.

"Това е нещо, което Новак, Роджър и Рафа направиха много добре през последните години. Те вдигнаха много нивото и направиха задачата изключително трудна за другите момчета. Аз обаче определено ще се опитам да стана №1. Това е нещо, за което мечтая”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини