Серина грабна 15-а титла от Големия шлем след драма



10-09-2012 02:55 | Искрен Минчев

31-годишната Серина Уилямс успя да спечели своята четвърта титла от US Open и общо 15-и трофей от Големия шлем. Това се случи след драматичен успех с 6:2, 2:6, 7:5 над световната номер 1 Виктория Азаренка в Ню Йорк.

Това е първа титла в турнира за Уилямс от 2008-а, когато тя за последно бе триумфирала в Ню Йорк. Успехът на американката е още по-ценен, тъй като в третия сет Уилямс бе само на 2 точки от загубата на мача, но тя показа шампионския си характер и обърна ситуацията в своя полза.

В решителната трета част Азаренка водеше с 5:3, но точно в този момент Уилямс заигра на по-високо ниво и се превърна в най-възрастната жена от близо 40 години с титлата в Ню Йорк. Белорускинята бе на 2 точки от трофея, но в този момент Уилямс намери сили да спечели оставащите 4 гейма, за да потвърди статуса си на една от най-успешните тенисистки изобщо в историята.



Това е общо 10-а победа на Уилямс от 11 мача срещу Азаренка! На всичкото отгоре това е трети успех на американката във финален мач. Тя е надигравала на абсолютно всички видове настилки своята съперница.

"Честно казано не вярвам, че спечелих! По едно време си подготвях речта като загубила мача. Тя игра страхотно. Много шокирана и щастлива съм, че стигнах дотук," заяви Серина след мача. Това е първата й титла в Ню Йорк от 2008-а.

"В момента ми е трудно, но Серина заслужаваше да спечели. Тя показа, че е истински шампион. За мен е чест да стоя до шампион от нейния калибър," коментира от своя страна Азаренка.

Интересното е, че през целия сезон до момента Азаренка не бе губила мач в три сета! В Ню Йорк пък зрителите не бяха виждали мач в пълен формат от 1995-а година във финала.

С успеха си Уилямс се присъедини към Щефи Граф и сестра си Винъс като единствените жени, които в един сезон печелят едновременно Уимбълдън, US Open и Олимпийските игри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини