СНИМКИ: Александър Лазов e новият национален шампион



09-09-2012 15:41 | Станко Димов

Александър Лазов спечели първа титла при мъжете на Държавното първенство по тенис на открито с общ награден фонд 15 хиляди лева, което се провежда на кортовете на БНТЦ "Карлсберг" в София. Поставеният под номер 1 Лазов се наложи на финала над втория в схемата Тихомир Грозданов с 6:3, 6:2, 7:6 (3) след 2:15 часа игра.

22-годишният пазарджиклия взе първия сет, след като реализира единствения пробив в осмия гейм. Лазов затвори втората част с 6:2 и продължи серията си на шест поредни гейма с пробив в началото на третия сет. Грозданов, шампион през 2008 година, успя веднага да върне пробива за 1:1, но отново загуби подаването си в осмия гейм.

Лазов сервираше за мача при 5:3, но за първи път беше колеблив и допусна пробив. Така се стигна до тайбрек. В него пазарджиклията поведе с 4:2, а след това взе три поредни точки, за да триумфира със 7:3.

Така той взе втори трофей от Държаното първенство след титлата на смесени двойки с партньорка Изабелла Шиникова. Лазов, който загуби на финала през миналата година от Валентин Демов, беше награден от президента на БФТенис Стефан Цветков с купа и чек за 2500 лева. За Грозданов останаха 1500 лева от наградния фонд.

"Мачът беше доста по-тежък отколкото показва резултата. Взех важните точки и геймове и затова успях да спечеля в три сета. Доволен съм от форхенда и от сервиса, защото имах проблеми с подаването в последните ми мачове", каза Лазов.

"За втори път съм на финал. През миналата година загубих и съм радостен, че този път успях да взема титлата", допълни той. Грозданов пък не скри разочарованието от представянето си.

"Изиграх най-слабия си мач на първенството. Не съм участвал в турнири от четири месеца и това си може би оказа влияние. Направих доста грешки. В първия сет пропуснах няколко възможности за пробив при 3:3, след което той ме проби и взе сета. Лазов игра стабилно и постоянно. Аз можех да покажа още много", каза Грозданов.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини