Шарапова срещу Азаренка в спор за място на финал



05-09-2012 22:24 | Станко Димов

Мария Шарапова и Виктория Азаренка ще определят една от финалистките на US Open. След като във вторник световната №1 си гарантира място на полуфинал, днес това стори и Шарапова. Рускинята се наложи с 3:6, 6:3, 6:4 над 11-ата в схемата Марион Бартоли. Двубоят между двете започна вчера, но бе прекратен заради дъжд при 4:0 за французойката. Паузата явно се оказа в помощ на Шарапова, която след подновяването на играта намери начин да осъществи пълен обрат.

„Щастлива съм, след толкова много години отново съм на полуфинал на US Open. След като съм достигнала тази фаза не виждам защо да не мечтая и за нещо повече. Знам, че ме очаква труден мач с Азаренка, тя е много постоянна, много силна. Тази година играхме няколко мача и се познаваме добре”, сподели Шарапова, която достига до полуфинал в Ню Йорк за първи път от 6 години насам.

Двубоят между Шарапова и Бартоли по програма започна във вторник, но бе прекратен заради дъжд при резултат 4:0 гейма за французойката в първи сет. Близо 24 часа по-късно двете отново излязоха на Централния корт, за да довършат най-после четвъртфиналния си сблъсък. Бартоли макар да не бе толкова убедителна все пак взе своето и стигна до аванс 6:3, което й осигури преднина.

През втория сет двете започнаха много равностойно, а Шарапова се опитваше по всякакъв начин да тормози началния удар на Бартоли и да пробие. На няколко пъти французойката се спаси, но в осмия гейм милост нямаше – пробивът стана факт, а с него Маша поведе с 5:3. След това световната №3 с лекота си осигури успеха с 6:3.

Така двете трябваше да определят победителката в трети сет. Шарапова получи първа шанс да поведе, след като достигна до преднина 0:40 в третия гейм. Бартоли спаси първия брейк-бол, но след това с мощен уинър от форхенд и Маша поведе с 2:1. И точно когато изглеждаше, че рускинята е по-близо до крайния успех, равновесието на корта се промени на 180 градуса. Бартоли не само върна светкавично пробива за 2:2, но след това с гейм на 0 поведе с 3:2.Французойката дори имаше и аванс 15:40 за още един пробив, но Шарапова оцеля.

Така гейм след гейм двубоят навлезе в заключителната си фаза. При 4:4 Шарапова получи два крити мач-бола (15:40), но и двата случая прати топките от форхенд далеч в аут. Все пак обаче Маша достигна до още една точка за пробив и този път не сгреши – 5:4 и сервис за място на полуфинал! Маша не трепна и се поздрави с крайния успех с 3:6, 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини