Кафелников ще играе за Украйна на олимпиадата в Рио



05-09-2012 18:35 | Мара Калчева

Бившият руски тенисист Евгени Кафелников призна, че може да се състезава под знамето на Украйна на игрите в Рио през 2016 г., но в олимпийския турнир по голф. Това съобщава руската агенция "Р-Спорт".



„Вярно е, че получих изгодно предложение от президента на харковския Superior Golf Club и ще играя за Украйна.

Нямам специални връзки с Асоциацията по голф на Русия. Смятам, че в нея работят некомпетентни хора, които не разбират от голф. Затова се налага да отида в друга страна. Просто искам да играя – това е всичко.

Колкото по-скоро отида в Украйна, толкова по-бързо ще  дойде предложение да представям Украйна на олимпийските игри. Ако има оферта, ще я обмисля. Направихме предварителни разговори за финансирането на моята подготовка за олимпиадата от украинска страна”, обяснява Кафелников.

 

Роденият в Сочи (Русия) Евгени Кафелников е на 48 години. В кариерата си на тенисист има олимпийска титла на сингъл от игрите в Сидни 2000 г. след победа на финала над Томи Хаас. През 1996 г. печели „Ролан Гарос”, а през 1999 г. – Australian Open. Сега Кафелников е вицепрезидент на Руската тенис федерация. Но играе голф и вече е национален шампион на Русия.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини