Маша: „Артър Аш” няма нищо общо с другите кортове по света



04-09-2012 15:29 | Станко Димов

Страстта на американците към грандоманията отдавна не е тайна за никого. Като нация американците винаги са искали да имат от всичко в размер „най”. Това важи напълно когато говорим и за спорт, в частност тенис.

„Най-големият” награден фонд не случайно е на US Open, който пък има и „най-големият” корт на света – централната арена „Артър Аш”, която побира повече от 20 000 зрители.

Възхищението си от „Артър Аш” не скри и носителката на кариерен голям шлем Мария Шарапова, която е сред фаворитките за титлата в Ню Йорк. Рускинята сподели, че не може да сравни „Артър Аш” с нито един друг корт по света, а тя е видяла доста кортове!

„Всеки турнир от Големия шлем може да се опише с различна дума, но за US Open аз бих избрала думата „енергия”. Като започнем още от тунела, където светлините те извеждат към корта. Когато излизаш има фенове от двете ти страни. Феновете протягат ръце, някои искат автограф, други снимка, а ти дори още не си излязъл на корта.

Тълпата крещи. В един момент се оказваш в центъра на огромна арена като „Артър Аш”. Вечер е неописуемо, когато лампичките засветят отвсякъде. Уникално е. Този корт не може да се сравни с никой друг”, коментира Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини