Сафина: Тенисът разби тялото ми напълно



04-09-2012 15:07 | Станко Димов

Бившата №1 в света Динара Сафина даде интервю за американски вестник, пред който сподели, че на този етап не прави планове да се завърне към професионалния тенис, но в същото време не се възприема като вече бивша тенисистка. Както е известно рускинята не е играла официален мач от повече от година, тъй като бе измъчвана от множество травми, концентрирани най-вече в гърба.

„Не се считам като отказал се състезател. Просто имах нужда от известно време почивка и се възползвах. Не знам кога точно ще се завърна на корта и дали това изобщо ще се случи. Но определено не искам официално да казвам, че съм се отказала”, сподели Сафина.

В момента 26-годишната рускиня се е отдала на учение, като следва право в московския университет.

„В момента наистина водя съвсем различен живот. Харесва ми да уча, забавлявам се. Ако трябва да бъда честна нищо (от тенис живота) не ми липсва. Не можете да си представите колко е натоварващо, направо болезнено понякога (да си професионален тенисист). Без болкоуспокояващи просто е невъзможно да играеш.

Беше ужасно, не можех да се обърна на една страна без да ме боли. А в същото време хората ти казват: „Хайде, стегни се, имаш шанс да завършиш като №1 годината”. Слушах феновете, а не тялото си. След това тялото ми се разби напълно”, коментира Сафина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини