Историческо: Ще има италианка на полуфинал на US Open



04-09-2012 00:19 | Станко Димов

Италия ще своя представителка на полуфинал на Откритото първенство по тенис на САЩ за първи път в Оупън ерата. Това стана факт, след като Сара Ерани и Роберта Винчи поднесоха изненади и си гарантираха сблъсък на четвъртфиналите в турнира.

Ерани, която по-рано през сезона игра финал на „Ролан Гарос” и е поставена под №10 в схемата в Ню Йорк, даде тон на италианския триумф, след като се наложи със 7:5 (5), 6:3 над миналогодишната полуфиналистка Ангелик Кербер. Неочакван, но напълно заслужен успех за Ерани!

Малко по-късно на корта излезе и 20-ата в схемата Роберта Винчи, която имаше още по-неудобен съперник – полякинята Агниешка Радванска, която е поставената под №2 в схемата.

Винчи не само спечели двубоя, но го направи по изразителен начин – 6:1, 6:4!

Така на четвъртфинал  Ерани и Винчи си гарантираха сблъсък, като по този начин осигуриха италианка на полуфинал в турнира! Любопитното е, че Ерани и Винчи са много добри приятелки, като участват редовно и в турнирите на двойки.

Победителката от този четвъртфинал ще спори на полуфинал със спечелилата двубоя Серина Уилямс (САЩ, №4) – Ана Иванович (Сърбия, №12).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини