Рафаел Надал няма да играе още 2 месеца!



03-09-2012 13:05 | Станко Димов

Испанката тенис звезда Рафаел Надал може да не се върне на корта до края на сезона. Както е известно носителят на 11 титли от Големия шлем се възстановява от травма в лявото коляно, като последните новини никак не са обнадеждаващи.

Феновете на испанеца се надяваха той да се върне на корта в средата на септември за двубоите за Купа „Дейвис”, но това няма как да се случи. Нещо повече, Надал може да не играе още 2 месеца.

„Пропуснах Олимпийските игри и US Open – два от най-важните турнира и надпревари, на които много исках да играя. Изгарям от желание да се върна в тура и да играя отново, но пред мен има още много години тенис и не искам да рискувам с колената ми. Ще се върна на корта само когато съм напълно здрав и не изпитвам болка”, коментира Надал.

„Почувствах се по-добре след последната ми среща с лекарите. Те ми казаха, че има прогрес на състоянието ми и ще избегнем операция. Ще продължа да работя по програмата, която са ми изготвили лекарите. Искам да благодаря на всички за подкрепата, която ми оказвате”, сподели Надал в профила си в социалната мрежа Facebook.

Според медиите в Испания Надал ще изчака поне още 2 месеца, преди да се завърне на корта. Това на практика означава, че сезонът за него е почти приключил.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини