Ферер сломи шампионския дух на Хюит



02-09-2012 22:12 | Станко Димов

Поставеният под №4 Давид Ферер се класира за 10-ти пореден път за четвърти кръг (осминафинал) в турнир от Големия шлем. Испанецът се наложи със 7:6 (9), 4:6, 6:3, 6:0 над шампиона от 2001-ва година Лейвън Хюит и намери място в следващата фаза на US Open.

Ферер срещна сериозна съпротива от бившия №1 в света в първите два сета, като взе първия след тайбрек и загуби втория с 4:6. След това обаче силите на Хюит, който само преди два дни игра повече от 4 часа и половина, приключиха и австралиецът стана лесна жертва на един от най-постоянните играчи в тура.

Безспорно най-драматичният момент в двубоя бе първият сет, в който Ферер първоначално поведе с пробив, но след това 125-ият в ранглистата Хюит намери начин да изравни. В тайбрека австралиецът поведе с 6:3 точки и получи 3 поредни сетбола, но Ферер показа страхотен тенис в най-важния момент, изравни резултата, а в последствие взе и сета.

В спор за място на четвъртфинал в Ню Йорк Давид Ферер ще срещне победителя от двубоя между Ришар Гаске (Франция, №13) и американеца Стив Джонсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини