Цвети: Пазя добри спомени от последния мач с Иванович



02-09-2012 17:29 | Станко Димов

Цветана Пиронкова очаква с нетърпение двубоя с Ана Иванович в четвъртия кръг на US Open. 24-годишната пловдивчанка се наложи над испанката Силвия Солер-Еспиноса късно снощи и стана първата българка, която достига до тази фаза на "Флашинг Медоуз" след Магдалена Малеева през 1994 година.

"Не сме се срещали с Ана от четири години, но в последния ни мач в Рим аз направих страхотен мач и спечелих, така че имам добри спомени от нея. Вярно е, че оттогава мина доста време, но очаквам с нетърпение новата ни среща и се надявам отново да имам успех", коментира Пиронкова.

Пиронкова стартира изключително срещу Солер-Еспиноса и взе девет от първите десет гейма, след което последва спад и загуба на втория сет с тайбрек. "Сервисът ми започна да излиза в аут. Просто не успявах да намеря корта. Това направи нещата сложни", коментира българката.

След края на втория сет двете тенисистки получиха 10-минутна почивка заради жегата и Пиронкова се възползва по-добре от паузата. Тя поведе с 4:1 и успя да удържи аванса си.

"Почивката ми помогна да се концентрирам отново. След това просто се опитвах да вкарвам повече първи сервиси, защото това беше много важно за изхода на мача. Много, много съм щастлива, че успях да победя", каза пловдивчанката.

Пиронкова разкри, че обича да играе в големите турнири. "Странно е, но наистина ми харесва да играя на големите турнири. Не само от "Големия шлем", но и другите. Това ме мотивира. На голям корт срещу водещ играч ме кара да се представям по-добре. В крайна сметка за това играя", каза още Пиронкова.

С най-доброто си представяне на Откритото първенство на САЩ българката си гарантира завръщане в Топ 50 на световната ранглиста, като в най-лошия случай тя ще бъде 47-а в света от следващия понеделник.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини