НА ЖИВО: Цветана Пиронкова срещу Силвия Солер-Еспиноса



01-09-2012 19:28 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Силвия Солер-Еспиноса в спор за място в четвърти кръг на US Open. Двубоят между двете е на Корт №17 и ще започне ВЕДНАГА СЛЕД КРАЯ НА СРЕЩАТА между Марин Чилич и Кей Нишикори.

Срещата на Цвети може да гледате на някой от следните линкове:

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

ОЩЕ ТЕНИС НА ЖИВО

Солер-Еспиноса и Пиронкова имат два мача до момента, все на клей корт, в които са си разменили по една победа. Първата има среща е от вече далечната 2008-ма година и е на турнир в нашата столица София. Цвети печели двубоя със 7:6, 4:6, 6:1.

Вторият им двубой по ирония на съдбата пък е в родината на Солер-Еспиноса –  Испания. В квалификациите на турнира в Барселона през 2010-та година испанката побеждава Цвети с 6:4, 6:2. От тогава насам двете не са играли.

Солер-Еспиноса в момента е много близко до Пиронкова в ранглистата на WTA. Испанката заема 58-о място, докато пловдивчанката е 55-а.

Любопитното е, че Пиронкова и Солер-Еспиноса записаха „чисти” победи в първите си два кръга и продължават напред в Ню Йорк без загубен сет!

Испанката е на 24 години, като е с 2 месеца по-малка от Пиронкова. Най-високото си класиране в ранглистата бележи през май тази година, когато достига до №54. Няма титли от календара на WTA.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини