Серина бие испанка, кака Винъс пада от германка



31-08-2012 08:08 | Мара Калчева

Серина Уилямс трябваше да се бори повече със себе си във втори кръг на US Open отколкото със своята съперница – 108-мата в света испанка Мария Хосе  Мартинес Санчес.

Американската тенисистка спечели със 6:2, 6:4, като в началото на втория сет губеше концентрация и даде шанс на Санчес да й дръпне с 2:0. Серина крещеше от яд, че ударите й не влизат в корта.

Тя явно бе решила да смачка съперничката си за половин час, но се наложи да поиграе 1 ч. и 22 минути. За това време по-младата от сестрите Уилямс направи 11 аса и шест двойни грешки срещу седем двойни грешки на испанката.


Това е четвърта победа от четири мача за Серина срещу Мария. Следващата й съперница в трети кръг е рускинята Екатерина Макарова, която отстрани Елена Веснина.


Във вечерната сесия кака Винъс Уилямс (№46 в света) загуби след упорита борба срещу Ангелик Кербер с 2:6, 7:5, 5:7. Мачът продължи 2 часа и 45 минути. За Кербер това е трета победа този сезон над двукратната шампионка на US Open.


24-годишната германка стигна полуфинал миналата година, когато още се намираше в стотицата на света. Оттогава започна нейният възход, който я изведе до Топ 10 в ранглистата. В трети кръг Ангелик Кербер ще играе с Олга Говорцова (Беларус).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини