Анди Родик слага край на кариерата си след US Open!



Анди Родик слага край на кариерата си след US Open!
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
31-08-2012 01:23 | Станко Димов

Един от емблематичните тенисисти на последното десетилетие – Анди Родик, ще сложи край на професионалната си кариера след US Open 2012! Това обяви американецът на извънредна пресконференция в Ню Йорк. Родик обяви решение си навръх своя 30-ти рожден ден. Мотивите – физическите проблеми през последните години и невъзможността да се конкурира с топ играчите в света в момента.

„Благодаря, че се събрахте толкова много хора. Не исках да организирам тази пресконференция, за да ви отнема вниманието за сметка на Федерер (бел.ав.. швейцарецът излиза след по-малко от час на корта за двубоя си от втори кръг на US Open)”, започна Родик в типичния си шеговит стил.

„Реших, че това ще бъде последният ми турнир. Знам как се чувства тялото ми. Вече не мога да се конкурирам с другите момчета. Просто вече не съм достатъчно добър. Нямам представа дали тялото ми ще може да издържи още една година. Затова е по-добре да спра сега”, сподели Родик, който спечели първата си и единствена титла от Големия шлем именно в Ню Йорк (US Open 2003).

„Още когато напусках Уимбълдън тази година имах усещането, че повече никога няма да се върна на този корт. След първия ми мач на US Open вече бях сигурен в решението си”, коментира Родик.

„Вижте, от доста години съм в тура. Тялото ми не може да издържа на темпото, което налага новото поколение. От тези, които са на моята възраст, само Роджър Федерер може да се бори наравно с другите. Доволен съм от кариерата си. Спечелил съм много важни отличия и няма за какво да съжалявам”, коментира Родик.

В петък вечер Родик ще се изправи срещу Бърнард Томич в среща от втория кръг на US Open. Това може да се окаже и последният двубой в кариерата на американеца. 

До момента Родик има 32 титли на ниво ATP, включително две през тази година. Най-големият му успех обаче си остава спечелването на Открития шампионат на САЩ US Open през 2003-а година.

Родик достигна до номер 1 в световната ранглиста през ноември 2003-а година. Така той стана най-младият американец, който завършва година (2003-а) като лидер класацията. Той стори това на 21 години и 3 месеца.

Родик е трикратен финалист на Уимбълдън. Във всеки един от финалите обаче той загуби от Роджър Федерер. През 2009-а година Федерер се наложи в петия сет след рядко срещания резултат от 16-14.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини