НА ЖИВО: Цветана Пиронкова срещу Аюми Морита



30-08-2012 18:25 | Станко Димов

Цветана Пиронкова се изправя срещу Аюми Морита в среща от втори кръг на US Open. За радост организаторите поставиха двубоя на Цвети на Корт №11, който има тв покритие. Срещата може да проследите на някой от следните линкове:

Линк

Линк

Линк

Линк

ОЩЕ ТЕНИС НА ЖИВО

При победа Цветана Пиронкова ще достигне за първи път в кариерата си до трети кръг не само на US Open,  и на турнир от Големия шлем, различен от Уимбълдън. При загуба пък Цвети ще „продължи традицията” да отпада във втори кръг в Шлема. По-рано през сезона Пиронкова отпадна именно на тази фаза на Australian Open, „Ролан Гарос” и Уимбълдън.

До момента Пиронкова и 22-годишната Морита са играли два мача. И в двата случая Цвети се налага с по 2:0 сета (и двата двубоя са на твърда настилка).

Иначе Аюми Морита към днешна дата е №95 в ранглистата на WTA (Пиронкова е №55). Японката има далеч по-малко опит в турнирите от Големия шлем, като до момента най-големият й успех е достигане до трети кръг (Australian Open 2011). В Ню Йорк пък Морита вече подобри личния си рекорд, след като преодоля първи кръг.

Победителката от двубоя Пиронкова – Морита ще спори в трети със спечелилата срещата между Ирина-Камелия Бегу (Румъния) – Силвия Солер-Еспиноса (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини