Жребият събра Роджър Федерер и Анди Мъри



23-08-2012 19:00 | Ричард Палиаро

Световният №1 Роджър Федерер и олимпийския първенец Анди Мъри попаднаха в една част на схемата на US Open 2012. Двамата могат да се срещнат най-рано на полуфинал. По-рано през лятото Федерер и Мъри играха на финал на Уимбълдън и Олимпийския турнир, като в първия случай успеха отиде на сметката на швейцареца, а във втория на ракета №1 на Великобритания.

Иначе Федерер, който е 5-кратен шампион от Ню Йорк, стартира турнира с двубой срещу американеца Доналд Йънг. Първият съперник на Мъри пък ще бъде руснакът Алекс Богомолов.

В тази част на схемата са още Томаш Бердих и Жо-Вилфред Цонга. Ако до четвъртфиналите няма изненади, то чехът ще срещне на тази фаза Федерер (четвъртфинал), а Цонга – Мъри.

Шампионът от миналата година Новак Джокович пък попадна в другата част на схемата, където е Давид Ферер. Двамата могат да се срещнат също само на полуфинал. 

В първи кръг Ноле ще премери сили с италианеца Паоло Лоренци. На четвъртфинал евентуално Джокович ще срещне шампиона от 2009-та година Хуан Мартин дел Потро, а Ферер ще премери сили с Янко Типсаревич.

ОСНОВНА СХЕМА US OPEN 2012 МЪЖЕ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини