Федерер на финал в Синсинати, остава №1 в света



18-08-2012 23:44 | Станко Димов

Роджър Федерер ще спори с Новак Джокович на финала на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Синсинати. След като Ноле се справи в два сета с Хуан Мартин дел Потро, примерът му последва и Федерер.

Швейцарецът надви със 7:6 (4), 6:3 сънародника си Станислас Вавринка в двубой, който продължи малко повече от час и половина.

Като цяло двамата изиграха сравнително равностоен двубой, в който нямаше пробиви до 3:3 във втория сет. От там нататък обаче Федерер показа класата си и затвори двубоя.

Благодарение на победата швейцарецът не само ще играе в двубоя за титлата, но и ще запази първото си място в ранглистата поне до края на US Open, който започва в края на месеца в Ню Йорк. Нещо повече- Федерер ще бъде поставен под №1 на US Open за рекорден 6-ти път!

Любопитен факт е, че двамата претенденти за титлата – Роджър Федерер и Новак Джокович, достигнаха до финал в Синсинати без да допуснат нито един пробив в двубоите си до момента!

Турнирът в Синсинати определено може да се превърне в един от любимите на Федерер, тъй като швейцарецът до момента има 4 титли от надпреварата. Джокович пък е играл 3 финала, но и в трите случая загуби двубоя за трофея – веднъж от Федерер и на два пъти от Анди Мъри.

Още един любопитен факт. Турнирът в Синсинати ще бъде 17-ия пореден от „Мастърс 1000” категорията, който ще бъде спечелен от състезател от Топ 4. За последно хегемонията на лидерите наруши Робин Сьодерлинг през 2010-та година в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини