Докторът на Надал: Контузията му е болезнена, но не е значима



18-08-2012 18:02 | Станко Димов

Докторът на Рафаел Надал – Анхел Руис-Соторо, който работи за испанската тенис федерация и се грижи за здравословното състояние на Рафа от 14-годишен сподели, че травмата на Матадора е „досадна и болезнена, но не и значима”.

Руис-Соторо призна, че Надал страна синдром на болестта Хофа, или по друг начин казано „възпаление на мазнини” на сухожилие и е част от тендинит, от който страда Надал.

„Той се справя добре. Следващата седмица ще се подложи на допълнителни тестове и ако резултатите са положителни ще продължим да го третиране по вече изготвената ни програма”, коментира Руис-Соторо пред „Ел Мундо Депортиво”.

Медикът разкри, че Рафа се опитва да се справи с травмата чрез физическа терапия и използване на специални електроди и лазерна термотерапия.

Въпросната терапия има за цел да възстанови Надал без да се налага испанецът да се подлага на операция. Ако обаче резултатите не са задоволителни, Рафа все пак ще легне под ножа.

В петък Надал сподели в интервю за „Ройтерс”, че не иска да си дава точна дата за завръщане на корта, тъй като желае това да се случи само когато е на 100% здрав. Носителят на 11 титли от Големия шлем призна, че играе с болки в коляното от Индиан Уелс насам, като точно поради тази причина е трябвало да се откаже и от турнира в Маями в началото на сезона.

Рафа призна, че е контролиртал болката, но след „Ролан Гарос” положението е станало нетърпимо.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини