Сензационни загуби на Азаренка и Клайстерс



16-03-2010 10:55 | Николай Драгиев

Една от най-качествените и постоянни тенисистки от началото на сезона Виктория Азаренка изненадващо напусна Индиън Уелс. В драматичен мач тя загуби от испанката Мария Хосе Мартинес Санчес с 6:7, 2:6.

В първия сет Мартинес дръпна с 5:1, но Супер Вика се стегна и изравни за 5:5. Все пак испанката измъкна този сет в тайбрек със 7:4 точки. Вторият сет отново мина през доминацията на Мартинес за крайното 6:2.

За Мария това е четвърта победа над тенисистка от топ 10 след 1 над Надя Петрова и 2 над Каролин Вожняцки.

Не по-малко изненадващо от турнира си тръгна и шампионката от US Open Ким Клайстерс. Тя отпадна след загуба от Алиса Клейбанова. Рускинята стигна до крайния успех след 6:4, 1:6, 7:6 (4) в отделните части.

След като загуби първия сет, Клайстерс спечели цели 10 поредни гейма, които и осигуриха изравняване на сетове и повеждане с 3:0 в третия. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе не по-малко драматичен. Ким поведе с 4:0 точки, но шокиращо за всички Клейбанова взе 7 поредни разигравания и триумфира в мача.

Така Клайстерс прекъсна серията си от 15 поредни победи в Индиън Уелс като последната й загуба бе през 2002 г. Тя е шампионка след това през 2003 и 2005 г.

"Имах сериозен спад в играта, но нека дадем заслуженото на Алиса, която игра добре. Особено във важните такива беше на чудесно ниво. Трябваше да бъда по-агресивна и да доминирам в точките. Тя ме постави под напрежение с играта си и това й донесе успеха," анализира Клайстерс.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини