Федерер призна за скандала между Сампрас и Агаси



15-03-2010 17:33 | Николай Драгиев

За разлика от Рафаел Надал, който обясни, че не е разбрал какво си говорят Пийт Сампрас и Андре Агаси по време на демонстративния мач за Хаити, Роджър Федерер призна за "неловката" ситуация, която се получи. Преди едно от разиграванията Сампрас си позволи да имитира Агаси, което "отприщи" взаимните нападки.

Основната разпра между двамата бе свързана с шега на Агаси, който обвинява мултимилионера Сампрас, че е стиснат и не дава бакшиши. Разбира се този скандал има предистория, тъй като в автобиографията си "Open" Агаси също говори за подобни черти в характера на своя голям съперник през годините. Самият Сампрас е пословичен в отношението си към парите, а подобно на Бекер обича да играе хазартни игри.

Ситуацията сякаш щеше да излезе от контрол, тъй като Пийт дори замери с топката гологлавия си сънародник, но в крайна сметка ситуацията утихна, а накрая двамата дори се прегърнаха на мрежата. Дали от куртоазия или не, двамата не прекрачиха рамките на добрия тон.

Федерер призна, че му е станало много неудобно, а и не това е била най-добрата реклама на демонстративното събитие. "Действително имаше неловка ситуация в срещата, когато наистина нещата можеха да излязат от контрол. За съжаление такива неща се случват. Неприятно е, че тъкмо това стана основна тема на коментар и засенчи повода, по който се бяхме събрали," разкри ФедЕкспрес.

Всички на корта бяха със специални микрофони докато играят, което според световния 1 не е било добра идея.

"За момент наистина съжалих, че играем с микрофони. Седях и не знаех какво да направя. Може би нещата не се получиха чак толкова зле, но само можем да предполагаме евентуални по-лоши варианти. Все пак не мисля, че се случи нещо чак толкова лошо," обобщи швейцарецът.

Въпреки разправията звездите в тениса успяха да съберат 16 хиляди души в Индиън Уелс и общо над 1 милион долара за хората в Хаити.

 

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ ДВУБОЯ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини