Мъри отне мечтата на Федерер за златен медал



05-08-2012 18:25 | Станко Димов

Анди Мъри записа най-важната победа в кариерата си. Шотландецът вече е горд притежател на златен Олимпийски медал, след като във финала на турнира на сингъл разби с 6:2, 6:1, 6:4 големия фаворит Роджър Федерер.

Швейцарецът изглеждаше уморен и неподготвен за двубоя, което бе добре дошло за местния фаворит. С играта си Федерер ясно показа, че не е успял да се възстанови на време след бруталния полуфинален двубой с Хуан Мартин дел Потро, който продължи близо 4 часа и половина.

По този начин Роджър Федерер се прости с мечтата си за златен медал в турнира на сингъл – може би единственото отличие, което липсва в богатата визитна картичка на швейцареца. За него остава надеждата, че ще бъде в голямата игра и след 4 години, когато са следващите летни Олимпийски игри – в Рио де Жанейро.

С победата си днес Анди Мъри пък взе частичен реванш за загубата от Федерер на финала на Уимбълдън преди месец. Тогава шотландецът поведе в резултата, но след това отстъпи с 1:3 сета.

Бронзовият медал в турнира пък отиде на сметката на Хуан Мартин дел Потро, който се наложи със 7:5, 6:4 над Новак Джокович.

Днес Анди Мъри имаше проблеми още в първия си сервис-гейм, в който трябваше да спасява две точка за пробив. Окуражаван от публиката обаче шотландецът се справи и не позволи изоставане в резултата.

Първият пробив дойде в шестия гейм, когато след много битка Мъри изправи на крака 15 000 по трибуните на Централния корт, след като поведе с 4:2. Това се оказа и преломен момент, тъй като до края на сета шотландецът не остави шанс на съперника си – 6:2.

Уникалната серия на Мъри продължи и в началото на втория сет, когато той започна с пробив. Може би изходът на целия двубой се реши в третия гейм, когато Федерер пропусна 6 точки за връщане на пробива. От тук до края на срещата за Мъри стана лесно. Той поведе с 5:0, след което със 6:1 затвори сета.

В оказалия се последен трети сет на двубоя, Роджър Федерер нямаше сили да се справи с настоятелната игра на съперника си. Един единствен пробив на шотландеца се оказа напълно достатъчен за успех и в този сет, а и в мача.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини