Анди Мъри: Няма да търся реванш за Уимбълдън



04-08-2012 11:16 | Станко Димов

Анди Мъри вярва, че има големи шансове да спечели златен медал на сингъл от Олимпийските игри, тъй като неговият съперник на финала – Роджър Федерер за първи път в кариерата си ще играе на подобен финал. Двамата спориха и за титлата на Уимбълдън преди месец, когато трофеят грабна Федерер след победа 3:1 сета.

„Много рядко се случва да видите Федерер в позиция, когато изпитва нещо ново (олимпийски финал на сингъл), защото той е постигнал толкова много в тениса. Надявам се, че това ще уравновеси малко силите на корта”, коментира Мъри пред „Би Би Си”.

„Повечето от случаите, в които сме играли, той е имал повече опит от мен. Винаги е трудно да играеш срещу Роджър. Имам няколко добри победи над него, но също така имам и тежки загуби. Ще се поуча от финала на Уимбълдън – ще разговарям с екипа ми за този двубой и ще се опитаме да изберем най-подходящата тактика за неделя”, коментира Мъри.

„Ще се опитам да спечеля. Не мисля, че ако започна двубоя с нагласата за реванш (за загубата на Уимбълдън) е нещо, което ще ми помогне. За мен най-важното е да се фокусирам върху бъдещето, а не върху миналото.

Очаквам труден мач и знам, че трябва да играя велико, за да спечеля златен медал. След двата полуфинала очаквам да се получи още по-добър финал. Дано е така”, коментира още Мъри.

До момента Анди Мъри и Роджър Федерер са се срещали 16 пъти, в които имат по 8 победи. Финалът на Олимпийския турнир ще се играе във формат 3 от 5 сета!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини