Официално: Рафаел Надал пропуска Rogers Cup



02-08-2012 23:01 | Станко Димов

Новината, която се очакваше в последните дни, официално стана факт в четвъртък вечер. Рафаел Надал ще пропусне започващия в понеделник турнир от „Мастърс 1000” сериите в Торонто – Rogers Cup. Причината – травмата в колената, която извади Рафа и от Олимпийския турнир.

„Пристигането ми в Торонто винаги е бил един от най-важните моменти за целия сезон за мен. Точно заради това съм много разочарован, че няма да взема участие в турнира тази година”, сподели Рафаел Надал.

„Планирах да участвам в турнира и заради това направих всичко по силите си, за да бъда възстановен и готов за игра. За жалост обаче все още имам нужда от време, за да съм напълно възстановен”, каза още Матадора.

Това ще бъде първият случай след дебюта си в турнира през 2004-та година, в който Рафаел Надал пропуска Rogers Cup.

„Рафа е един от любимците на феновете и винаги е получавал невероятна подкрепа тук”, сподели от своя страна турнирният директор Карл Хале. „Определено съжаляваме много, че няма да го видим на кортовете в Торонто тази година. Пожелаваме му бързо възстановяване”, коментира още Хале.

Припомняме, че има твърде голяма вероятност Роджър Федерер също да откаже турнира. Това на 99% ще се случи, ако швейцарецът се класира за финал на Олимпийския турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини